top of page

Βιογραφικό

                Ο Νευροχειρουργός Γεώργιος Σταματόπουλος γεννήθηκε στη Σουηδία το 1979 και σε ηλικία 8 ετών εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα. Αποφοίτησε με άριστα από το 2ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής Αττικής το 1997 και την ίδια χρονιά εισήχθει μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων στην Οδοντιατρική Σχολή του Α.Π.Θ.. Το 2002 πήρε πτυχίο με λίαν καλώς και μέσω κατακτηρίων εξετάσεων εισήχθει στην Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ., από όπου και πήρε πτυχίο, επίσης με λίαν καλώς , το 2006. Ακολούθως, εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία  υπηρετώντας εθελοντικά στους αμφίβιους καταδρομείς στη Χίο και στους ορεινούς καταδρομείς στη Ρεντίνα. Αφού εργάστηκε για σύντομο διάστημα ως ιατρός αθλητικών δραστηριοτήτων, ξεκίνησε το 2008 την ειδίκευση στη Νευροχειρουργική , την οποία και ολοκλήρωσε το 2014 στο Γενικό Κρατικό Νικαίας , το πλέον πολυσύχναστο κέντρο τραύματος των Βαλκανίων. Παράλληλα , από το 2013 , εκπαιδεύτηκε σε όλες τις σύγχρονες τεχνικές νευροχειρουργικής στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών , δίπλα σε έναν από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως Νευροχειρουργούς , τον Αρχιπλοίαρχο κ. Δήμο Μπουράμα , συνεργασία που συνεχίζει αδιαλείπτως έως και σήμερα.

              Το Νοέμβριο του  2014 , μετέβει στο Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να εξειδικευτεί. Την πρώτη χρονιά , μέχρι τον Αύγουστο του 2015 , μετεκπαιδεύτηκε σε όλες τις σύγχρονες επιστημονικές και τεχνολογικές μεθόδους της Νευροχειρουργικής στο South Tees NHS Trust ως Senior Trust Fellow. Ακολούθησε διετής εξειδίκευση στη σπονδυλική στήλη στο James Cook University Hospital , ως έμμισθος Επιμελητής (Senior Spinal Fellowship 2015-2016 και National Spinal Fellowship 2016-2017). Το διάστημα αυτό εκπαιδεύτηκε από μια ομάδα έμπειρων Νευροχειρουργών και Ορθοπαιδικών με εξειδίκευση στη Σπονδυλική Στήλη . Πραγματοποίησε περισσότερες από 500 επεμβάσεις (επίσημο UK logbook) και διαχειριζόταν στα επείγοντα και τακτικά ιατρεία κατά μέσο όρο 30 ασθενείς εβδομαδιαίως. Επίσης , συνεργάστηκε στενά με ιατρούς παρεμφερών ειδικοτήτων , ανήκε στην ομάδα ιατρών του υπερσύγχρονου Κέντρου Αποκατάστασης (Golden Jubille Spinal Cord Injuries Centre) και είχε πλούσιο ερευνητικό και ακαδημαικό έργο.

          Από το Σεπτέμβριο του 2017 , οπότε και επέστρεψε Ελλάδα , είναι επιστημονικός συνεργάτης της Βιοκλινικής Θεσσαλονίκης (πρώην Γαληνός) και από τον Οκτώβριο του 2017 μέχρι το Μάιο του 2019, διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Εγνατία 90). Τον Ιανουάριο του 2018 ξεκίνησε συνεργασία με τη Euromedica Γενική Κλινική και το Φεβρουάριο με το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο και το ιδιωτικό νοσοκομείο Άγιος Λουκάς.

               Το Σεπτέμβριο του 2018 ξεκίνησε ιδιωτικό ιατρείο στη Λάρνακα στο Συνέσειο Ιατρικό Κέντρο και έπειτα από πολύ επιτυχή πορεία εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Κύπρο , όπου διατηρεί ιατρείο στη Λάρνακα και στο Παραλίμνι, ενώ χειρουργεί στην κλινική Λητώ του Παραλιμνίου και Άγιος Ραφαήλ στη Λάρνακα και επιλεγμένα,πολύπλοκα περιστατικά στη Βιοκλινική Αθηνών και Θεσσαλονίης.Επίσης πραγματοποιεί μικροεπεμβάσεις στα πλαίσια ιατρείου πόνου στην κλινική Λητώ. Είναι παντρεμένος και έχει δύο αγόρια.

Μέλος

 • North American Society of Spine Surgeons (NASS).

 • British Association of Spine Surgeons (BASS).

 • Ελληνική Νευροχειρουργική Εταιρεία (ΕΝΧΕ).

 • General Medical Council - Specialist Registry , U.K. (GMC).

 • Socialstyrelsen (Ιατρικό Συμβούλιο Σουηδίας).

 • Ιατρικό Συμβούλιο Κύπρου.

 • Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Διακρίσεις

 • European Association of Neurosurgical Societies (EANS) : European Diploma (Ευρωπαϊκό δίπλωμα Νευροχειρουργικής).

 • Advanced Trauma and Life Support (ATLS) : Εξαιρετική επίδοση , υποψήφιος εκπαιδευτής.

 • ΓΝ Νίκαιας , Νευροχειρουργική Κλινική : Βεβαίωση εξαιρετικής επίδοσης.

 • Ελληνικός Στρατός , Ειδικές Δυνάμεις : Αριστείο.

 • Ίδρυμα Ι.Λάτση : Υποτροφία Σπουδών 1997 - 2002.

Δημοσιεύσεις - Έρευνα

 • C.Gkolemis,P.Zogopoulos,P.Kokkalis,G.Stamatopoulos,N.Syrmos,T.S.Paleologos : Management of multiple,late onset complications in a 33 year old female,with a ventriculoperitoneal shunt and Crohn’s disease.Pakistan Journal of Neurological Sciences.2014,Vol. 3, 32-36. 

 • A.Alrawi,G.Stamatopoulos et al. Bilateral traumatic L4 pars fractures and subsequent lesthisis : a case report. Accepeted by BMJ ,to be published.

 • British Spine Registry : Πανβρετανική βάση δεδομένων,ασθενών με χειρουργικές παθήσεις της σπονδυλική στήλης.

 • Rescue ASDH study : Ιδανικός χρόνος χειρουργικής παροχέτευσης οξέως υποσκληρίδιου αιματώματος.

 • STRIVE Study : Προεγχειρητικός εμβολιασμός ασθενών προς σπονδυλοδεσία και μετεγχειρητική συσχέτιση λοίμωξης με σταφυλόκοκκο.

 • Clinical Audit : Consent for Treatment in Lumbar Surgery.

Μέλος - Διακρίσεις - Δημοσιεύσεις
bottom of page